‘Lente in Rotterdam (Kralingen en het Lage Land)

No Comments

Kralingen is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland en thans wijk in Rotterdam. Kralingen werd in 1895 bij Rotterdam gevoegd en maakt nu deel uit van het stadsdeel Kralingen-Crooswijk. Aan de rand van Kralingen ligt de Kralingse Plas, omringd door het Kralingse Bos. Kralingen is een wijk met 4 buurten met namen als Kralingen-West, Kralingen-Oost, Struisenburg en De Esch.

Het Lage Land is een wijk in Rotterdam, in het stadsdeel Prins Alexander.

De wijk ontstond in het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw. De wijk werd zeer ruim opgezet (45 huizen per ha). Later heeft er enige verdichting plaatsgevonden. Toch blijft het een zeer ruime wijk met veel laagbouw.

In de beginjaren werd het Lage Land vooral bewoond door oud-inwoners van de wijken Kralingen en Delfshaven. Het werd een typisch Rotterdamse wijk waar men graag woonde, mede vanwege de ligging op loopafstand van het Kralingse Bos.

Het Lage Land is nog steeds een gewilde wijk met een eigen karakter binnen de deelgemeente Prins Alexander. Nabij winkelcentrum Het Lage Land wordt iedere vrijdag een wijkmarkt gehouden.

Categories: Rotterdam e.o.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien